Varsakunkku-kisalla erinomainen vastaanotto

Tänä keväänä ideoitu Varsakunkku-kilpailu on saanut hevosenomistajilta loistavan vastaanoton.

Siitosoriiden omistajat ovat ottaneet kilpailun omakseen, sillä yli 50 tänä vuonna syntyvien varsojen isäoria on maksettu kilpailuun mukaan. Niiden jälkeläiset kattavat lähes 90 prosenttia tänä vuonna syntyvästä juoksijaikäluokasta.

Myös varsanomistajat ovat ottaneet kilpailun suurella innolla vastaan. Yksivuotisikäluokasta mukaan on ilmoitettu yli 200 varsaa ja 2–4-vuotiaista yhteensä yli 400 varsaa.

”Varsanomistajien positiivinen suhtautuminen näkyy tulevien vuosien palkintotasossa, sillä kaikki ilmoittautumismaksut vaikuttavat kilpailun palkintopottiin”, Varsakunkku-yhdistyksen puheenjohtaja Kari Tiainen lupaa.

tähtisekki

Tähtisekki rattaillaan valmentajansa Terho Rautiainen selviytyivät sunnuntaina Mikkelissä juostavaan 5-vuotiaiden finaaliin. Kuvassa kaksikko lämmittelee ennen viime vuoden Vermon Pikkuprinssi-kisaa, missä valjakko sijoittui kolmanneksi. Kuva: Jukka Timonen

Tänä vuonna varsojen ilmoittautumismaksut erääntyivät kuumimman kesälomakauden kynnyksellä. Tämän takia järjestäjät päättivät jatkaa maksuaikaa niin, että vielä heinäkuun ajan pääsee mukaan normaalilla ilmoittautumismaksulla ja sen jälkeen seuraavaan eräpäivään saakka sääntöjen mukaisella sakkomaksulla. Tulevina vuosina kaikki maksut erääntyvät normaalisti huhtikuun viimeisenä päivänä.

Kilpailun ”isä” Terho Rautiainen on erittäin tyytyväinen kilpailun saamaan suosioon ja myös siihen, kuinka laajasti yhteistyökumppanit ovat lähteneet mukaan yhteiselle asialle suomenhevosen puolesta.

”Tein ennen kilpailun alkua laskelmia ja kaikki odotukset ovat ylittyneet”, Rautiainen iloitsee.

Sunnuntaina 5-vuotiaiden finaali

Ensi sunnuntaina Mikkelissä ajetaan historian ensimmäinen 5-vuotiaiden Varsakunkkufinaali. 10 000 euron ykköspalkintoa tavoittelee kova joukko oriita ja ruunia Tureliuksen ja Tähtisekin johdolla. Ne yrittävät tavoittaa 20 metrin etumatkalta starttaavia ikäluokan parhaita tammoja kuten Huima Lentoa ja Ypäjä Kevaa.

Varsakunkku on uusi ennakkomaksullinen suurkilpailusarja 3-, 4- ja 5-vuotiaille suomenhevosille. Jokaisella ikäluokalla on karsinnat. 4- ja 5-vuotaiden karsinnat ajetaan 2100 metrin autolähtöinä. Tammoille on omat karsintansa.

3-vuotiaiden finaali juostaan 1. joulukuuta Seinäjoella ja 4-vuotiaiden finaali 15. joulukuuta Kuopiossa. Jokaisen ikäluokan finaalissa tammat saavat 20 metrin hyvityksen.

Kuopion, Seinäjoen ja Mikkelin raviratayhteisöt perustivat maaliskuun lopulla Varsakunkku-nimisen yhdistyksen. Yhdistyksen hallitukseen ovat perustajayhteisöt nimenneet Kuopion Ravirata Oy:n toimitusjohtajan Marita Huttusen, Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliiton hallituksen puheenjohtajan Juha Lyyskin ja Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtajan Kari Tiaisen. Hallitukseen on kutsuttu Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaa ja Terho Rautiainen. Antti Karhila hoitaa kilpailusarjan käytännön asioita.

Jukka Timonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s