Toiminta ja tapahtumat

Suomenhevosliitto pyrkii tiiviiseen yhteistyöhön muiden suomenhevosyhdistysten sekä hevosalan toimijoiden kanssa ja edustaa suomenhevosta sen kaikissa käyttömuodoissa.

Raviurheilu

Suomenjuoksija on suomalaisten ravitapahtumien väriläiskä. Tästä erinomainen esimerkki on Suomen suurin vuosittainen tapahtuma, Kuninkuusravit, joiden suurin vetonaula on suomenhevonen itse. Kolmivuotiaille suomenhevosille tarkoitetun Varsat Vauhdissa -kilpailusarjan tarkoitus on tarjota nuorille hevosille kilpailumahdollisuuksia uran alkutaipaleella. Liiton järjestämä fani- ja kannustusmatka Pariisin Vincennesissä juostavaan kylmäveriotteluun on kasvattanut suosiotaan joka vuosi.

Ratsastusurheilu

Suomenratsu on monipuolinen ja palveleva kumppani niin koulu-, este-, maasto- kuin valjakkoradoillekin. Sen työmoraali hakee vertaistaan. Se sopii niin kilparatsuksi, ratsastuskouluun, vaelluksille, terapiakäyttöön kuin harrasteratsasteluunkin. Vuosittainen Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi ja on tänä päivänä jo yksi suurimmista ratsastustapahtumista Suomessa.

Työhevonen

Suomentyöhevonen on kokoonsa nähden vetokyvyltään yksi maailman parhaita vetäjiä. Alunperin suomenhevoset olivat pääosin maatalouskäytössä ja ne palvelivat myös sodan kauhuissa luotettavasti ja periksi antamatta. Suomessa toimii edelleen muutamia ammattimaisia hevosmetsureita, ja nykyaikaisen työhevosen alaa voi olla myös vaikkapa kesäteatterissa, tv-tuotannoissa ja elokuvissa näytteleminen, hääajelutukset tai vetokilpailut. Työhevosperinne on saanut 2010-luvulla osakseen uutta suosiota, työhevoskurssit täyttyvät innokkaista oppijoista nopeasti.

Pienhevonen

Suomenpienhevonen on ponikokoinen suomenhevonen, kotimainen vaihtoehto ulkomaisille poniroduille. Pienhevosia on käytössä ja kilpailee kaikissa hevosurheilun lajeissa, mutta pääosin ne ovat ratsu- ja ajokäytössä. Varsinkin valjakkoajossa pienhevoset ovat näyttäneet loistavat käyttöominaisuutensa. Ne pärjäävät poniluokissa mainiosti -jopa kansainvälisellä tasolla- näyttäen kestävyytensä ja suomenhevoselle ominaisen hyvän työmoraalin varsinkin vaativissa maraton- ja tarkkuuskokeissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s