SRL:n kultainen ansiomerkki Päivi Laineelle

Suomen Ratsastajainliiton liittokokous myönsi kultaisen ansiomerkin Päivi Laineelle, Saara Moilaselle ja Eila Tiikkaiselle.

Liittokokous myönsi kultaisen ansiomerkin Päivi Laineelle Suomenratsut ry:n esityksestä. Helsingissä tänään kokoontunut SRL:n kevätkokous piti myös hiljaisen hetken äskettäin menehtyneen Laineen muistolle.

Laine oli hevosalan tutkintojen ja koulutuksen pioneeri. Hän toimi Hevosopiston rehtorina vuosina 1995–2007, minkä jälkeen hän siirtyi aikuiskoulutusjohtajaksi vastaten kansainvälisistä yhteyksistä ja aikuiskoulutuksen kehittämisestä.

Laine kehitti aktiivisesti hevosalan koulutusta. Hän oli hevostalouden tutkintotoimikunnan puheenjohtaja ja luonnonvara-alan työelämätoimikunnan jäsen. Hän oli luomassa ratsastuksen tutkintojen näyttöjärjestelmää ja SRL:n harrasteohjaajasysteemiä.

Päivi Laine. Kuva: Jukka Timonen

Päivi toimi vuodesta 2011 alkaen Equestrian Education Network (EEN) -organisaation sihteerinä. EEN kehittää hevosen hyvinvointia ja hevosalan koulutusta maailmanlaajuisesti.

Päivi oli vuodesta 2017 International Group for Equestrian (IGEQ) sihteeri. IGEQ on luonut ja valvoo ratsastuksenopettajatutkintojen tasoja ja laatua jäsenmaissa sekä myöntää ratsastuksenopettajatutkintojen suorittajille kansainvälisen työpassin. IGEQn tutkintotasoja seurataan muun muassa opetushallituksen tutkintouudistuksissa.

Laine on edistänyt suomenhevosten asiaa aktiivisesti ja suurella asiantuntemuksella. Hän on ollut mukana muun muassa suomenhevosen varhaishistorian tutkimusryhmässä. Laine myös omisti ja kasvatti suomenhevosia. Hän toimi Suomenratsut ry:n hallituksessa ja on ollut myös Ypäjän Ratsastajien jäsen. Laine oli mukana Ypäjän kunnanvaltuustossa tuoden esiin hevosalan äänen.  

Laine oli luomassa yhtä Suomen suurinta ratsastustapahtumaa, Suomenratsujen Kuninkaallisia, ja toimi tapahtuman johtajana alusta asti. Kuninkaalliset on järjestetty Ypäjällä jo lähes 20 vuoden ajan ja osallistuvien hevosten määrä on ylittänyt 500 hevosen rajan. Päivi on ollut mukana kehittämässä myös Suomen Hevosurheilumuseon toimintaa.

Oulu Riders ry:n esityksestä kultaisen ansiomerkin sai Saara Moilanen, joka on pitkän linjan talliyrittäjä ja hevosihminen Oulusta. Moilanen on työskennellyt Saaran Tallin yrittäjänä, ja samalla harrastajien esikuvana vuosikymmenten ajan. Vuonna 1971 perustettu ratsastuskoulu on SRL:n jäsentalli, ja nykyään se on Saara ja Reino Moilasen pojan, Kalle Moilasen, omistuksessa. Saara Moilanen on edelleen mukana tallin toiminnassa. Moilanen on omistanut ja kasvattanut hevosia pian viisikymmentä vuotta. Hän on ohjannut useita tuhansia harrastajia hevosten maailmaan. Hän on kasvattanut useita suomenhevosia ja poneja, joista osa on vielä tänäkin päivänä Saaran tallin luotetuimpia tuntiratsuja. Saara Moilasen hevosilla on kilpailtu vuosien saatossa paljon. Alkuaikoina suurin osa tallin hevosista oli suomenhevosia ja ratsastajat edustivat Suomenratsuja, kunnes vuonna 1987 tallin yhteyteen perustettiin oma seura Oulu Riders ry.
Eila Tiikkaiselle myönnettiin kultainen ansiomerkki Kiuruveden Ratsastajien esityksestä.

Jukka Timonen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s