Markku Hietanen palkittiin elämäntyöstään

Ravikuningatar Akaasia palkittiin parhaana vanhempana suomenhevostammana Seinäjoella pidetyssä Ravigaalassa. Omistaja-valmentaja Ari Oja-Nisulan 13-vuotias tamma (isä Apassi, emä Mutola, emänisä Dallas) juoksi Rovaniemellä kuningattareksi rattaillaan MarkkuFaariHietanen.

73-vuotias laihialainen palkittiin Suomen Hippoksen kunniamaininnalla raviurheilun eteen tehdystä elämäntyöstä. Markku Hietasella on takanaan ainutlaatuinen ohjastajanura. Hän ajoi ensimmäisen voittonsa jo 12-vuotiaana ja hän on ajanut kilpaa peräti seitsemällä eri vuosikymmenellä 1950-luvulta lähtien. Hän on tavoitellut ravikuninkaan tai -kuningattaren titteliä 20 kertaa, ja ohjastajanura sai hienon kruunun viime kesänä Rovaniemellä.

markku_akaasia

Markku Hietasen ja tuoreen ravikuningattaren Akaasian palkintoseremonia oli tunteikas hetki heinäkuussa Rovaniemellä. ”Elämän täyttymys oli kuningatarkruunu”, Hietanen paljastaa Hevosurheilulle (Kuva: Jukka Timonen)

”Hevoset nostavat aina maasta”

Markku Hietasen voitto Rovaniemellä oli tunteikas tapahtuma, mutta sitä oli myös hänen palkitsemisensa Ravigaalassa, kun hän kertoi raviurheilun merkityksestä elämässään.

”Vastainkäymisiä tulee aina, ja joskus on kovasti kolahtanut, mutta hevoset nostavat aina maasta eteenpäin. Niin kauan kuin kuntoa piisaa, jatkan. Kiitän vaimoani, perhettäni, ystäväni, joita on ollut laaja joukko ja jotka avustivat, kun oli vaikeaa”, Hietanen kiittelee Hippoksen artikkelissa.

Vuoden valmentajana palkittiin pihtiputaalainen Antti Ojanperä. Hänen valmentamiaan suomenhevosia ovat muun muassa Josveis, Jokivarren Kunkku, Vappuäijä, Siirin Älli, Raggari ja Herra Heinämies.

saaga_s

Saaga S ja valmentaja Ilkka Pyysalo Vermon Kuninkuusravien loppujuhlallisuuksissa. (Kuva: Jukka Timonen)

Saaga S -elokuva vuoden raviteko

Vuoden suomenhevosena ja vanhempana suomenhevosoriina tai -ruunana palkittiin ravikuningas Costello (isä Suikun Ralli, emä I.P. Pilkku, emänisä A.T. Vinski). Hanna ja Tommi Herttuan omistama ja isänsä Villen valmentama ori juoksi viime vuonna palkintorahoja 281 100 euroa.

Yleisö äänesti Vuoden raviteoksi Kai Kuntolan ohjaaman Saaga S − satu suomenhevosesta -elokuvan. Dokumenttielokuva voitti pääpalkinnon New Yorkin hevoselokuvien festivaaleilla.

Vuoden 2018 parhaana monté-hevosena palkittiin Diktaattori (isä Teme, emä Vita Nova, emänisä K.K. Kössi).  14-vuotias ruuna on hallitseva suomenhevosten Suomen mestari ja kylmäveristen Pohjoismaiden mestari. Ruunan ovat kasvattaneet ja omistavat Päivi Salmenius ja Seppo Väisänen.

Sävel-Taika vuoden komeetta

Muut ravivuoden 2018 parhaat suomenhevoset:

Nelivuotiaat Landen Paukku (isä Jänkä-Jussi, emä Paukka, emänisä I.P. Lento; omistaja-kasvattaja-valmentaja Jani Suonperä);

viisivuotiaat Vixus (isä Viesker, emä Xena, emänisä Suikku; omistaja Talli Tosivixut; kasvattajat Anna-Kaisa Tenhunen ja Juha-Matti Smolander; valmentaja Katja Melkko);

Vuoden komeetta -hevonen Sävel-Taika (isä Jalokiri, emä Viivu Milleri, emänisä Suikku; omistaja-valmentaja Olavi Oja-Nisula; kasvattaja Talli Sävel).

Jukka Timonen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s