Turelius ja Vixus derbyn karsintojen ykköset

Suomenhevosten Derbyn finalistit on nyt karsittu.  Karsintalähdön voiton eteen Turelius joutui tekemään töitä, kun taas Vixus pääsi helpommalla torstai-iltana ajetuissa karsinnoissa Jyväskylän Killerillä.

turelius

Mahtavan loppukirin tehnyt Turelius (1) sijoittui Vixuksen (4) jälkeen niukasti toiseksi Pikkuprinssi-kisassa Vermon Kuninkuusraveissa. Tureliusta ohjasti valmentaja ja omistaja Eero Laitinen. Kuva: Jukka Timonen

Tureliuksen valmentaja Eero Laitinen kehuu sekä hevosensa että vakiokuskinsa Risto Tupamäen Ravinetti.fi-sivustolla.

”Ajo oli todella hyvä ja niin oli hevonenkin. Turelius oli puhtaalla ravilla, suorassa eikä tehnyt mitään temppuja tällä kertaa. Se on aina pikkuisen arvaamaton hevonen, vaikka on kotona tavattoman kiltti. Raveissa se saattaa nähdä kaikenlaisia mörköjä. Risto ajoi maltilla”, Laitinen tilittää Ravinetin haastattelussa.

Risto Tupamäki suitsuttaa ajokkiaan Hevosurheilun sivulla.

”Turelius on ollut välillä jopa väkivaltainen tuossa startissa, mutta tänään pelasi kaikki hyvin ja se tyytyi kaikkiin asemiin, missä siinä ajettiinkin. Se oli tosiaan positiivista ajatellen loppukilpailuakin”, Tupamäki antaa tunnustusta.

Eero ja Ilkka Laitisen omistaman Tureliuksen voittoaika oli 26,4/2140a.

vixus

Valmentaja Katja Melkko ja ohjastaja Janne Soronen juhlivat Vixuksen kanssa Rovaniemellä Pikkukunkku-kisan voittoa. Kuva: Jukka Timonen

Janne Sorosella oli Vixuksen rattailla helppo iltapuhde.

”Ei ravilähtöä voi helpommin enää voittaa”, Janne Soronen sanoo Hevosurheilun haastattelussa ja jatkaa: ”Monesti sanotaan, että kuin hiitillä kävi, niin tämä oli kuin olisi hölkkälenkillä käynyt.”

Ravinetin sivustolla Soronen sanoo Vixuksen olleen huomattavasti rauhallisempi kuin Rovaniemen Pikkukunkussa.

”Vixus jo hetkeksi unohti, että on kilpailutilanne. Sitten kun kaveri tuli rinnalle, sitten se heräsi taas ja meni lopun omasta halustaan reippaammin”, Soronen kertaa Ravinetin haastattelussa.

Toisen puolikkaan Vixus hölkkäsi aikaan 33,0 ja kolmannen 30,5. Lopun se ravasi 24,0-vauhtia.  Vixuksen omistaa Talli Tosivixut ja hevosen voittotulokseksi kirjattiin 29,8/2140a.

Derby-finaali ajetaan jo viikon päästä lauantaina Killerin T76-raveissa. Finaalin ykköspalkinto on 45 000 euroa.

Finaalin ratajärjestys: 1. Herra Heinämies, 2. Turelius, 3. Vixus, 4. Hambo, 5. Larsman, 6. Kruunun Prinssi, 7. Likser, 8. Huima Lento, 9. Rallan Salama, 10. Tarunlento, 11. Myllyn Vili ja 12. Tuhlari.

Jukka Timonen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s