Polaran voitto sinettiä vaille?

AnttiPolara

Koskelan Akseli taipui vasta maalisuoran lopussa Polaralle 1600 metrin avausmatkalla. (Kuva: Jukka Timonen)

Tänä iltana ravataan Ruunaruhtinas 2018 -kisan päätösosakilpailu 2600 metriä Ylivieskan radalla.

Avausmatkan jälkeen Polara otti vahvan kiinnityksen uutuuskisan ensimmäiseen titteliin. Koskelan Akseli on perässä 0,9 sekuntia, Diktaattori 2,7 ja Vinksa jo 3,1 sekuntia.

Perjantain 1600 metriä osoitti, että mitä tahansa voi sattua. Antti Tupamäellä oli omat haasteensa Polaran kanssa jo lähtökiihdytyksessä.

”Lähtö ei meinannut lähteä ihan putkeen. Koetin päästä selässä auton taakse ja sitten olikin työmaata, että pääsin sinne lähtöhetkellä Vinksan perään. Viimein päästiin sinne”, Tupamäki kertasi.

Diktaattori laukkasi alkumatkasta, mutta Esa Holopainen sai sen takaisin raville ja vieläpä kolmantena maaliin. Tupamäki muistuttaa, että Diktaattori on ollut nousukunnossa.

Loppusuoran auetessa näytti siltä, että Jukka-Pekka Kauhanen karkaa Koskelan Akselin kanssa. Polaralla oli omaa ohjelmaa, sillä ohjastajan mukaan se painoi kurvissa jonkun verran sisään päin.

”Polara on laukannut viimeiseen kurviin, kun vauhti on ollut kova. Otin viimeisen kurvin varman päälle”, Antti Tupamäki selvitti tilannetta.

Koskelan Akselin ravi oli niin väkevä, että Antti Tupamäen piti herätellä ajokkiaan.

”Kyllä pallot piti nykäistä. mutta varmasti se tuli itse. Hetken näytti, että Koskelan Akseli tekee hirmujuoksun keulasta, mutta aika varmasti tämä hoiti”, Antti Tupamäki kiitteli hevostaan.

Antin isä Risto Tupamäki ohjasti Costellon ravikuninkaaksi kaksi viikkoa sitten Rovaniemellä. Haastattelija Tapio TappiHoikka kysyikin tuntemuksia, jos ruunien titteli tulisi samaan perheeseen.

”Mukava, jos sattuis niin käymään, että jos molemmat sais tittelin”, Antti Tupamäki tunnusti.

Hän antoi kiitosta Pohjamaan Ravi ry:lle, että se on järjestänyt uutuuskisan.

”Raviurheilulle aina kun tulee isopalkintoisia kisoja lisää, niin ei pidä kyllä kenenkään valittaa. Tänne olisi varmaankin halukkaita tulijoita”, Tupamäki muistutti.

Ruunaruhtinas-kilpailuun kelpuutetaan 12 kylmäveristä ruunaa.

Jukka Timonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s