Suomenhevosille uusi kasvattajakilpailu

5E1A4014

Koopra-orivarsa ei tiedä Varsakunkku-kasvattajakilpailusta vielä yhtikäs mitään. Oriin kasvattaja on Pia Pennanen. Koopran emä on Tarats, isä Köppinen ja emänisä Ture. Kuva: Jukka Timonen

Suomenhevosille on tarjolla uusi, Varsakunkku-niminen kasvattajakilpailu 3-, 4- ja 5-vuotiaille. Järjestäjät lupaavat jo tänä vuonna ajettaviin kilpailuihin 5 000–10 000 euron ykköspalkinnot.

Ykköspalkintojen uskotaan nousevan suurkilpailutasoon 2–3 vuoden sisällä.

”Yli 30 000 euron ykköspalkinnosta ajetaan 5-vuotiailla jo vuonna 2021”, uskoo kilpailun puuhamiehiin lukeutuva kangasniemeläinen ravivalmentaja Terho Rautiainen.

Kuopion, Seinäjoen ja Mikkelin raviratayhteisöt perustivat maaliskuun lopulla Varsakunkku-nimisen yhdistyksen. Se on aloittanut kilpailun markkinoinnin ja ennakkomaksujen keräämisen sekä oriin- että varsanomistajilta. Yhdistys on avoin vielä muillekin jäsenille.

Oriinomistajien ensimmäiset ja 5-vuotiaiden tämän vuoden osallistumismaksut erääntyvät huhtikuun lopussa. Muiden ikäluokkien maksuerä siirtyy aloitusvuonna poikkeuksellisesti kesäkuulle.

Varsakunkku-yhdistyksen hallitukseen ovat perustajayhteisöt nimenneet Kuopion Ravirata Oy:n toimitusjohtajan Marita Huttusen, Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliiton hallituksen puheenjohtajan Juha Lyyskin ja Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtajan Kari Tiaisen. Hallitukseen on kutsuttu Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaa ja Terho Rautiainen. Antti Karhila hoitaa kilpailusarjan käytännön asioita.

Jukka Timonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s