Josveis sai uutta vauhtia Pariisista

Josveis

Antti Ojanperä ja Josveis tavoittelevat lauantaina Valkeala-ajon palkintosijoja Kouvolassa.

Josveis valittiin Hevosurheilun verkkoäänestyksessä helmikuun Kuukauden ravuriksi.

9-vuotias ruuna keräsi lähes puolet äänistä. Suuren yleisön suosioon Josveis juoksi ravaamalla kahdesti Pariisin kylmäverikuninkaaksi.

Paluu kotimaan kilpakentille sujui hyvin. Runsas viikko sitten Joensuussa ruuna sijoittui neljänneksi edellään Polara, Diktaattori ja Tee Wee Paroni. Seuraavan kerran Josveis starttaa lauantaina Kouvolassa Valkeala-ajoon. Vastassa on muutoin samat kärkijuoksijat kuin Joensuussakin, mutta Polara ei ole mukana. Sen sijaan Costello on ykköstason mittarina.

Joensuussa Josveis näytti, että se pystyy juoksemaan liki terävimmän kärjen tahdissa. Valmentaja-ohjastaja Antti Ojanperä sanoo Hevosurheilun haastattelussa, että Josveis olisi tullut kärkirintamassa, jos hän olisi päässyt maalisuoran alussa kääntämään.

Kunto nousuun Pariisista

JuttaIhalainen

Jutta Ihalainen.

Josveisin hoitaja Jutta Ihalainen sanoi Joensuussa, että Josveis oli ollut Pariisin-matkan jälkeen tosi virkeä kotioloissa.

”Tuntuu kuin sillä olisi nousukunto. Reissu ei ainakaan mitään negatiivista sille tuonut.”

Jutan mukaan Josveisia oli liikuteltu matkan jälkeen ”nätisti” ja pari päivää ennen Joensuun kisaa sillä oli ajettu muutama veto. Hevonen oli tuntunut tosi hyvältä.

”Kaksi viikkoa oltiin reissussa Jussin kanssa, ja kaikki meni niin putkeen siellä: majoittumiset, reissaamiset, syömiset ja juomiset. Sitten hevonen kun oli tosi hyvä siellä starteissa, niin eihän meillä paremmin olisi voinut mennä”, Jutta kertasi menestysmatkaa.

Kummankin lähdön voitto poiki Josveisille 18 000 euron palkintorahat.

Käymisen arvoinen reissu

Pariisin reissu oli ollut kaiken kaikkiaan positiivinen yllätys Josveisin kaitsijoille. Ranskalainen mannerilmasto näytti sopivan suomalaisravurille.

”Hevonen oli kyllä maailmanmies, kun se on välillä ollut huono reissumies täällä kotimaassa. Mutta meillä ei ollut nyt mitään ongelmia. Ei ole itsestään selvää, kun Pihtiputaan perämetsästä lähdetään Pariisiin, että kaikki menee putkeen, mutta meillä meni kaikki niin hyvin kuin vain voi olla. Tuommoisen hevosen kanssa voisi lähteä uudestaan”, Jutta Ihalainen kehuu Paul Lindgrenin omistamaa ruunaa.

Jutta Ihalaista ei jäänyt harmittamaan muuta kuin se, että tarjolla oli vain kaksi lähtöä. Pariisin kylmäveriottelu on Jutan mielestä kuitenkin sellaista harvinaista herkkua, jota kannattaa tavoitella.

”Meillä oli tosi hyvä henki hevosenhoitajien kesken. Kun 5 000 kilometriä istuu autossa vierekkäin, niin siinä täytyy tulla juttuun kavereittenkin kanssa. Hevoset olivat tosi hyvin, ne tutustuivat toisiinsa ja kaikki olivat kauheasti toistensa perään. Hevosista tuli oikein tiivis porukka. Vaikkei olisi pärjättykään, niin reissu oli kokonaisuudessaan ehdottomasti käymisen arvoinen reissu”, Jutta Ihalainen vakuuttaa.

Pariisissa Josveisin matkakavereina olivat Virin Eko (valmentaja Kimmo Taipale), Pireus (Jouni Miettinen) ja Mökin Tähti (Teemu Okkolin).

Teksti ja kuvat: Jukka Timonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s