Suomenhevonen – sotahevonen -patsas seppelöitiin

Juha Lyyski ja Reino HaanpääDSC_0244 (Large)

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n puheenjohtaja / Suomen Hippos ry:n hallituksen jäsen Juha Lyyski ja Suomenhevosliitto ry:n edustajana Reino Haanpää Kurikasta laskivat havuseppeleen sinivalkoisin nauhoin Suomenhevonen – sotahevonen -patsaalle Seinäjoella.

Seinäjoella itsenäisyyspäivänä seppelöitiin taiteilija Herman Joutsenen valmistama pronssinen  Suomenhevonen – sotahevonen -patsas. Seppelöinti tehtiin 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Patsaan paljastusjuhlan yhteydessä 3.8.1997 patsasvaltuuskunnan puheenjohtaja, eduskunnan 1. varapuhemies Mikko Pesälä totesi puheenvuorossaan: ¨Suomenhevonen, sotahevonen, on saanut patsaan, jonka se ansaitsee sekä sodan että rauhan töillään. Sen arvo ei siitä vähene, jos me samalla patsaalla kunnioitamme suomenhevosen jalostajia, niitä maanviljelijöitä, jotka lähettivät kasvattinsa maatamme puolustamaan, niitä sotilaita, tykkimiehiä, huollon ajomiehiä, rakuunoita ja ratsumiehiä, eläinlääkintälottia, eläinlääkäreitä, kengitysseppiä, jotka tekivät hevosen läheisyydessä välttämättömän työnsä isänmaan pelastamiseksi.” (Ote Ilmari Ojalan kirjoittamasta kirjasta Sodasta Seinäjoelle)

Kuva ja teksti: Mihkel Raadik

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s