Vermo lisännyt suomenhevossarjoja

vermo

Vermossa järjestettiin onnistuneet Kuninkuusravit elokuun alussa. Se on heijastunut lisääntyneenä suomenhevosten sarjatarjontana Vermossa. Kuvassa Akaasia vetää Kuningatar-kilpailun osallistujajoukkoa.

40 metrin takamatkalta lähtenyt Vieskerin Virva vei suomenhevosten Tammatähti-lähdön upealla loppusuoran kirillä ennen Aurotarta. Vermossa tutkittiin hartaasti maalikamerakuvaa.

”Urheilullisesti hieno ja tasainen lähtö”, kehuu Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki keskiviikkoillan koitosta.

Vermon illassa ravattiin onnistuneesti kolme suomenhevoslähtöä. Moni kotimaisen rodun edustaja on ilahtunut keskusradan loppuvuoden kasvaneesta suomenhevosten sarjatarjonnasta. Mahlamäen mukaan sarjatarjonnan kasvu perustuu hyvin sujuneisiin Kuninkuusraveihin.

”Kiitoksena alan aktiiveille olemme pistäneet lisää paukkuja muun muassa omaehtoista palkintokakkua kasvattamalla”, sarjojen suunnittelusta vastaava Mahlamäki sanoo.

Vermossa pyritään järjestämään suomenhevosten tammasarja kerran kuussa.

Toiveisiin vastattu

Vermo on vastannut myös toivomukseen lisätä tarjontaa vähemmän ansainneille ravureille. Esimerkiksi ensi keskiviikon enintään 2 800 euroa tienanneiden lähtöön on ilmoitettu 13 suomenhevosravuria. Taannoinen Suomenhevosliiton tukema nollasarjakin oli positiivinen yllätys ja herättäjä vermolaisille: Hevosia löytyy kun sarjat ovat sopivat.

Ravien järjestäjän kannalta on ollut merkittävää, että pelivaihdot kylmä- ja lämminveristen lähdöissä ovat olleet vertailukelpoisia. Keskiviikkoillan lähtövaihdot olivat varsin tasaiset Vermossa.

Täysi lähtö viikon päästä

Suomenhevosia on ilmoittautunut Vermon sarjoihin ”vaihtelevasti”. Esimerkiksi ensi keskiviikon enintään 32 000 euroa ansainneiden tasoitusajoon on tulossa täydet 16 hevosta ja jopa kolme oli karsittava. Sen sijaan enintään 48 000 euroa tienanneiden sarja oli peruttava, kun ryhmäajo kiinnosti ainoastaan neljää valjakkoa.

Sarjojen suunnittelija myöntääkin, että sarjojen toteutumisen ennustaminen on vaikeaa niin monen muuttujan takia. Yksi on ravien päällekkäisyys. Myös hevosten tarjonta alueella sanelee sarjapolitiikkaa. Timo Mahlamäki muistuttaa, että suomenhevosia on Etelä-Suomea enemmän Jyväskylä – Kuopio – Seinäjoki -akselilla. Näppituntuma on, että Vermoon lähdetään kilpailumatkalle pääsääntöisesti Jyväskylän eteläpuolelta Lappeenrannan, Kouvolan ja Tampereen tietämiltä.

”Olemme kovasti ilahtuneita, jos Joensuusta asti on kävijöitä”, Mahlamäki tunnustaa.

Eteenpäin on menty

Jouni_Miettinen

Jouni Miettinen on tyytyväinen, että Vermo on lisännyt suomenhevosten sarjatarjontaa. Hän pitää palkintotasoakin kohtuullisen hyvänä.

Porilainen ravivalmentaja Jouni Miettinen on pannut tyytyväisenä merkille Vermon panostuksen suomenhevossarjoihin.

”Joka keskiviikko tulee katsottua sarjoja”, Miettinen kertoo.

Hänen valmennettavansa osallistuvat Vermossa noin 50 starttiin vuodessa. Palkintorahojakin on herunut.

”Palkintotaso on kohtalainen, kun on 3 000 euron ykkösiäkin. Eteenpäin ollaan menossa”, Miettinen antaa tunnustusta.

Teksti ja kuvat: Jukka Timonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s