Suomenhevosten viikolla tervehdimme kuntapäättäjiä hevosvoimin

Suomenhevosviikko

Nurmio-ori kävi vierailulla toukokuussa Rantalan alakoululla Lieksassa. Ohjaksissa Johanna Puustinen.

Suomenhevosen päivää vietetään keskiviikkona 6. syyskuuta. Itsenäisyyden juhlavuonna hevosväen toivotaan esittelevän ainutlaatuista kansallishevostamme ja hevosalaa kunnissa syyskuun aikana, erityisesti suomenhevosen viikolla 4.-10. syyskuuta. Nyt on myös mainio mahdollisuus muistuttaa kuntapäättäjiä hevosen ja alan merkityksestä nyky-Suomessa. Mukaan ovat tervetulleita aivan kaikki hevoset ja ponit taustajoukkoineen.

”Hevosten kanssa harrastaminen, yrittäminen ja matkailu monipuolistavat ja elävöittävät kuntien toimintaa niin taajamissa kuin maaseudullakin”, Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall muistuttaa.

”Toivomme hevosharrastajien ja ammattilaisten lähtevän mukaan vierailemaan kuntiin tai ilahduttamaan hevosten kanssa vaikkapa vanhuksia ja lapsia. Meitä hevosihmisiä on paljon, joten jaetaan juhlavuonna hevosten luomaa iloa muillekin”, Sundwall vinkkaa.

Ota yhteyttä kuntasi edustajiin, virkamiehiin tai luottamushenkilöihin, ja tarjoa tapaamista vaikkapa. Esittele paikallista alan toimintaa, vahvuuksia ja kehityskohtia sekä hevosalaa tietoiskuna yleensä, saat meiltä tietoa ja materiaaleja tueksi. Kutsu muita alueesi talleja, seuroja ja toimijoita mukaan. Voitte myös vierailla päiväkodissa tai vanhainkodilla.

Voit olla hevosalan ammattilainen, harrastaja tai aktiivinen seuratoimija. Tärkeintä on, että koet hevosalan edut tärkeiksi, haluat edistää hevosharrastusten edellytyksiä kotikunnassasi sekä pystyt järjestämään suomenhevosen tai muun sopivan hevosen mukaan tilaisuuteen. Tarkoituksena on myös tehdä oman alueen hevosalan toimijoita tutuiksi kuntapäättäjille.

Kuinka lähdet mukaan?

  1. Sovi kunnan tai muun kohteen kanssa sopiva ajankohta ja paikka tapaamiselle. On hyvä, jos mukana on useampi hevosalan ammattilainen tai harrastaja, onhan juhlavuoden teemakin #yhdessä.
  2. Ilmoita tapahtuma mukaan Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuoden kalenteriin otsikolla ”Hevonen tulee kylään”tästä linkistä. Postitamme kaikille ilmoittautuneille materiaalipaketin sekä Hevoset ja kunta – rajapintoja -kirjoja ja suomenhevosesitteitä tilaisuudessa jaettavaksi.
  3. Tutustu ja hyödynnä taustamateriaaleja. Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuoden materiaalit löytyvät täältä.
  4. Tiedota tilaisuudesta alue- ja paikallismedialle – muista myös some.
  5. Onnistunutta ja turvallista tapahtumaa!

Lisätietoja:
– Anne Laitinen, Hippolis ry, 040 766 0830, anne.laitinen@hippolis.fi
– Suvi Louhelainen, Suomen Hippos ry, 050 574 5920, suvi.louhelainen@hippos.fi

– Nina Kaipio, Suomen Ratsastajainliitto ry, 040 1974 572, nina.kaipio@ratsastus.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s