Seppo Suuronen vuoden 2017 kasvattaja

Suuronen_Ojala

Seppo Suuronen (vas.) ja Ilmari Ojala palkittiin lauantaina Vermon Kuninkuusraveissa. Palkinnot ojensivat Suomenhevosliiton puheenjohtaja Timo Ryynänen (2. vas.) ja rahastonhoitaja Rauli Anttila (oik.). Kuva: Jukka Timonen

Juvalainen Seppo Suuronen on palkittu vuoden 2017 suomenhevoskasvattaja. Palkitseminen tapahtui lauantaina Vermon Kuninkuusraveissa.

Suurosen (s. 1960) menestys kasvattajana ja ravivalmentajana on ollut huikea. Suurosen ensimmäinen hevonen oli hänen osaomistamansa Patrik, joka kruunattiin ravikuninkaaksi neljästi peräkkäin vuosina 1988 – 1991. Villihotti toi talliin ravikuninkuuden Tampereella 2011 ja Tuokkolan Touho varmisti tallin kaksoisvoiton.

Suurosen menestyksekäs kasvatustoiminta alkoi tammoista Lento-Mari ja Kilun Petra. Monessa hevossukupolvessa jatkunut kasvatus on tuottanut 49 kasvattia, jotka ovat ansainneet radoilta huimat 877 000 euroa. Tähti- ja valiojuoksijoiksi on päässyt lähes puolet kasvateista. Menestyneimpiä ovat ori Kilun Peedro, ori Franko, tamma Carmela, ori Tuurin Toivo ja ravikuningas Vitter.

Kasvattajan valinnan tekee vuosittain Suomenhevosliiton hallitus. Valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat kasvatustoiminnan laadukkuus, hevosen hyvinvoinnin huomioon ottaminen ja varsojen kehittyminen erinomaisiksi, pärjääviksi ravureiksi.

Ilmari Ojala palkittiin
elämäntyöstään

Suomenhevosliitto palkitsi helsinkiläisen opetusneuvoksen, tietokirjailija Ilmari Ojalan (s. 1931) elämäntyöpalkinnolla. Hän on tehnyt pitkän, ansiokkaan ja uupumattoman työn suomenhevosen hyväksi.

Suomenhevosen tuntijana Ilmari Ojala on kirjallisella tuotannollaan ja asiantuntevilla esitelmillään tuonut esiin erityisesti suomenhevosen viime sodissamme tekemää työtä ja uhrauksia itsenäisen Suomen hyväksi. Hän on toimittanut teoksen Suomenhevonen Suomen puolesta 1939–1945 (2007, Karisto).

Ilmari Ojala on tehnyt mittavan työn myös hevosten valokuvaajana. Hän on kuvannut hevosia järjestelmällisesti 1950-luvulta alkaen.

Erkki Saariolle
kultainen ansiomerkki

Erkki_Saario

Suomenhevosliiton varapuheenjohtaja Tuula Pihkala kiinnitti ansiomerkin Erkki Saarion rintaan. Kuva: Jukka Timonen

Vihtiläinen Erkki Saario (s. 1947) on saanut Suomen Hippos ry:n kultaisen ansiomerkin tunnustuksena suorittamastaan menestyksellisestä työstä raviurheilun hyväksi.

”Erkki on muun muassa pitkän linjan kasvattaja, hän on ajanut kilpaa ja ollut lukuisissa järjestötehtävissä. Hän on tehnyt pitkän uran suomenhevosen hyväksi”, ansiomerkin luovutustilaisuudessa puhunut Suomenhevosliiton puheenjohtaja Timo Ryynänen luetteli Saarion ansioita.

Teksti: Jukka Timonen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s