Välähdys kunnossa, Ville flunssassa

Välähdys_IlkkaNisula

Ville Korjus ja Välähdys. Kuva: Ilkka Nisula

Välähdys on yksi Vermon kuninkuuskisan suosikeista. 8-vuotias ori on ravannut viime startit takuuvarmasti. Onko kaikki kunnossa tämän päivän starttiin, Ville Korjus?

”Hevosesta en tiedä, mutta minulle tuli viime yönä flunssa ja kuumetta. En ole vuoteen sairastanut, niin sitten kunkkariaamuna nokka valuu”, Ville manailee ajankohtaa.

Tänä aamuna hevonen on ollut oma itsensä, eikä oriissa ollut havaittavissa mitään poikkeavaa.

”Hevosilla on esimerkiksi herkkä vatsa ja sitä on vaikea etukäteen huomata, onko jotain vialla. Välähdys on kovaluontoinen, ei se sitä näytä”, omistaja Ville Korjus huomauttaa.

Ville ja Välähdys edustavat valjakkona sellaista yhdistelmää, jolla on syntynyt kolme viisinkertaista ravikuningasta: Viesker, Vekseli ja Vieteri. Nimittäin omistamisen lisäksi Ville myös valmentaa ja ohjastaa hevostaan.

”Kai sen oman hevosensa paremmin tuntee kuin ammattikuski. Ja onhan se ihan eri tunne ajaa omaa hevosta”, Ville uskoo menestysreseptistä.

Hevonen tulee väistämättä tutuksi, kun sen kanssa tekee seitsemänä päivänä viikossa töitä. Ville aprikoi, ettei ulkopuolinen edes ymmärrä, kuinka paljon oman hevosen valmennus ja ohjastus sitoo. Hän laskee, että kun Välähdys tuli hänelle vuonna 2010 huhtikuussa, hän on ollut yhden ainoan viikon erossa Välähdyksestä käydessään Norjassa.

”Sitä ei ole edes monikaan taluttanut muu kuin minä, on se sen verran vireä oripoika. Pystyis emäntä (Hanna Korjus) viemään, mutta oriilla on temput ja välillä kevyt etupää”, Ville Korjus havainnollistaa.

Viime vuonna Turussa Välähdys oli viides. Nyt hevoselta odotetaan vielä parempaa.

”Hevonen on hyvä, mutta se on kotioloissa vähän laiskempi kuin aikaisempina vuosina. Olisko hevoselle tullut ikää ja järkeä”, Ville pohdiskelee hevosensa olotilaa starttiaamuna.

Teksti: Jukka Timonen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s