Kylmäveritammoille oma sarja Nordic Kingiin

NordicKingRata

Kaksipäiväinen Nordic King keräsi viime vuonna 12 000 katselijaa upouuden raviradan katsomoihin.

Kylmäveristen suurkilpailu Nordic King tarjoaa uutuutena oman sarjan kylmäveritammoille. Kilpailun 10 000 euron ykköspalkinnosta ovat tulossa kisaamaan viime vuoden ravikuningatar Saaga S ja kevään väkevässä vedossa ollut Huimariina.

Kovatasoiselle tammasarjalle on tilausta, sillä se antaa yhden hyvän näyttöpaikan Kuninkuusravien kuningatarkisan valinnoille. Se on myös Nordic Kingin ideoijan Pekka Lillbackan tuenosoitus ja kädenojennus kylmäveritammojen omistajille, sillä oriiden ja ruunien joukossa tammat jäävät heikompaan asemaan palkintorahoja jaettaessa.

Costello tittelijahtiin

Härmän PowerParkissa kisattava kaksipäiväinen Nordic King huipentuu juhannuspäivän finaaliin. Juhannusaaton aika-ajokarsintoihin ovat paikkansa varmistaneet ravikuningas Vitter, Elitkampenin tuore mestari Polara, viime vuodet liki voitosta voittoon juossut Costello, Välähdys ja Pikkukahveli.

Sen sijaan on hyvin epävarmaa, puolustaako Jokivarren Kunkku viimevuotista Nordic King -titteliään. Ori sai helmi-maaliskuussa kolhun takajalkaansa ja nyt se kokeilee vauhtikuntoaan lauantaina Jyväskylässä Killerin Kimarassa.

Ruotsalaisten Månprinsen A.M., viime vuoden kisan kakkonen, on ilmoittautunut taistelemaan voittajan tittelistä.

Kylmäveristen rahakkain

Järjestäjät mainostavat Nordic Kingiä maailman suuripalkintoisimpana ravikilpailuna kylmäverisille hevosille. Juhannuksena PowerParkin raviradalla kruunattava Nordic King kuittaa loppukilpailun voitosta 50 000 euroa. Aika-ajokarsinnoista voi jo tienata mukavat suolarahat.

PowerParkin kansainvälinen koko perheen juhannusjuhla keräsi viime vuonna 24 000 kävijää, joista 12 000 osallistui raveihin. Järjestäjät uskovat vielä parempaan.

”Ihmiset ovat nyt tietoisempia tapahtumastamme ja järjestelyistä saamamme palaute oli erittäin hyvää”, PowerParkin viestintävastaava Pekka Kaidesoja kehuu.

Nordic King palkittiin viime vuoden ravitekona.

Rata paranee vanhetessaan

Verryttely

Lähimaastossa hevosille on tarjolla kilometrin mittainen verryttelylenkki.

Ravitapahtuman olosuhteisiin on tehty parannuksia. Lähimetsään on tehty kilometrin mittainen verryttelylenkki, raviradalle on tehty uusi voittajaesittelyrinki ja hevosille on tarjolla yöpymiskatokset. Ratamestariksi on kiinnitetty vuosia Solvallan raviradan ratamestarina toiminut Arto Siika-aho.

”Arto on sanonut, että radan pohjat on tehty hyvin ja pinta paranee vanhetessaan”, Kaidesoja välittää alallaan legendaksi tituleeratun ratamestarin tunnot.

Koko perheen juhannusjuhlan vakuudeksi Härmän Seudun Hevosystäväinyhdistys järjestää Keppihevosten Nordic Kingin. Jokaisesta tämän vuoden Nordic King -karsintaan osallistuvasta hevosesta valmistetaan näköiskeppihevonen oikeanlaisilla varusteilla ja väreillä. Keppihevosilla kilpaillaan juhannusaattona PowerParkin raviradalla lasten oma Nordic King -lähtö. Lauantaina hevoset myydään huutokaupalla.

Teksti: Jukka Timonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s