Syntymätodistus sähköiseksi

Jalostukseen hyväksyttyjen oriiden oriinpitäjät ovat muutamien vuosien ajan voineet tallentaa oriidensa astutustiedot suoraan Heppa-järjestelmään. Järjestelmää kehitetään jatkuvasti ja tänä keväänä on otettu käyttöön uutena ominaisuutena sähköinen syntymätodistus. Vuonna 2015 syntyneistä varsoista lähtien ei paperista syntymätodistusta enää välttämättä tarvita.

Mikäli oriinpitäjä huolehtii itse astutustietojen tallennuksesta Heppaan, hän voi kuitata syntymätodistuksen lunastuspäivämäärän suoraan järjestelmään. Hevosjalostusliittojen tunnistajat sekä Hippoksen työntekijät näkevät tiedon suoraan rekisteristä tunnistuksen ja rekisteröinnin yhteydessä. Paperiset syntymätodistukset ovat edelleen myös käytettävissä. Jatkossa järjestelmää kehitetään niin, että tamman omistaja pääsee Oma talli tunnuksiensa avulla tarkastamaan tammansa kohdalta tiedon syntymätodistuksen lunastamisesta.

Suomenhevosilla syntymätodistus tulee lunastaa oriinpitäjältä syntymävuoden loppuun mennessä, jotta varsa saa ravikilpailuoikeuden. Lisäksi varsa tulee tunnistaa syntymävuotta seuraavan maaliskuun loppuun mennessä, jotta kilpailuoikeus säilyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s