Maastotaitokilpailut 6.9. Valkeakoski, Ilolan ratsastuskoulu

KILPAILUKUTSU

Ilolan Ratsastuskoulun ja Suomenhevosliitto ryn HARJOITUS-MAASTOTAITOKILPAILU ratsain ja ajaen
6.9. klo 12 alkaen Ilolan Ratsastuskoululla
Vedentaantie 30, 37850 Metsäkansa (Valkeakoski)

Tuomarit
Ratsastusosuus Suvi Kanniainen
Ajo-osuus Riina Markkola
Turvallisuuspäällikkö/kilpailujärjestäjä Mervi Ilola p.0405968027
Ilolan maatilamatkailu Kirsi Ilola-Ollikka p.0405968027

Kilpailualueet: ulkokenttä aidattu n.25×67 m, maneesi n.22,5x42m. Laaja piha-alue, pihateitä, maatilan rakennuksia, erilaisia maatilan kotieläimiä.
Talli/kilpailualue 304-tien varressa (junarata ulkokentän päädyssä, junaliikenne satunnaista)
Pysäköinti: yleisön pysäköinti Wanhan aseman piha-alue, trailerit/kuorma-autot merkitty pysäköintialue.
Lähtömaksu 15 e/luokka
Kenelle: Kaikki rodut tervetuloa. Suomenhevosliitto ry palkitsee kilpailuun osallistuvat suomenhevoset. Suomenhevoset, jotka menevät radat ratsain ja ajaen osallistuvat myös Moniotteluun, jossa kaikki suomenhevoset palkitaan ja lisäksi parhaat pisteet saanut valjakko voittaa Moniotteluloimen.
Muuta: alle 18-v turvaliivi pakollinen, kypäräpakko ratsain, ajaen, hevosta taluttaessa,
suosittelemme turvajalustimien käyttöä. Suosittelemme rokotusta hevoselle. Suosittelemme green card tai SRLn alaisen seuran jäsenyyttä. Muussa tapauksessa ratsastajan tai ajajan on syytä varmistaa, että vakuutus kattaa myös ratsastuksen ja/tai ajon.

Kilpailuissa noudatamme SRL:n yleinen osio –sekä estesääntöjä sekä maastotaitoratsastussääntöjä.
Kilpailussa arvioidaan hevosen rauhallisuutta, aktiivisuutta ja yhteistyökykyä sekä ratsastajan/ajajan rauhallisuutta ja apujen käyttöä. Ratsukot/valjakot arvioidaan kokonaisuutena. Kilpailussa tärkeintä on huomioida aina turvallisuus, hyvät hevosmiestaidot, hevosen sopivat varusteet, hyvät käytöstavat kaikkia kohtaan, hevosen rauhallisuus tehtävillä, tuomareiden tervehtiminen ja hevosten kiittäminen hyvistä pyrkimyksistä ja suorituksista. Radalla olevan tehtävän voi kiertää, kun siitä vain mainitsee etukäteen tuomarille. Avustajaa saa käyttää ja tehtävätuomarit neuvovat kilpailijoita eri tehtävillä tarvittaessa. Kilpailupaikalla varustetarkastus

Radan tehtävät ovat numeroitu, lisäksi alueella lyhyt selostus tehtävästä.
Varaa kisapäivään mukaan reipas mieli ja ripaus rohkeutta sekä päättäväisyyttä maastotaitokisoihin.
Kahvila/ravintola alueella.
Numerolaput kilpailupaikalta osallistujille
Ilmoittautuminen 1.9.2015 mennessä ratsastus(at) ilolanmaatila.fi,lisätietoa puhelimitse 30.8. klo 16-18 p.0405968027 tai 0407182328.

Tehtävärata mm:
1. Pujottelu pellolla
2. Sammutetun koneen ohitus turvallisesti
3. Pysähdys ja avunsoitto (lankapuhelimella)
1.Labyrintti
2.Peruutus puomien läpi
3.Lipunvienti toiselle tolpalle lippuviesti
4.Nouse ratsaille (valtakunnallinen nouse ratsaille –päivä 6.9.)
5.Kavion puhdistus pysähtyneen traktorin vieressä
6. Postilaatikko kirjelähetys