Vuoden parhaat 2014

vuosikokous2015.jpg (1500×855)

Tunteikas palkitsemistilaisuus

Kokouksen päätteeksi palkittiin viime vuoden (2014) parhaat suomenhevoset 16 eri kategoriassa. Aina tunnelmallinen palkitsemishetki toi myös liikutuksen kyyneleitä silmiin, etenkin viimeisenä palkitun vuoden monipuolisen suomenhevosen eli Varjomannin esittelyn aikaan. Varjomannin kuvaus sai sekä palkitsijat että yleisön herkistymään.

”Katsellessamme Hepasta hevosen valmentajatietoja huomasimme siellä olevan ”virheellistä” tietoa asiasta. Nimittäin Varjomanni valmentautuu vauvasta vaariin –ikäisten ja tasoisten hevosharrastajien kanssa, opetushevosena.

Mannin kilpailuhuumorissa ja työmoraalissa oli vähän sanomista alkuaikana, jolloin sitä pääasiassa treenasin kärryillä. Päätimme sitten, että Manni saa alkaa toimimaan opetushevosena, jolloin myös alkoi löytymään työmoraalia ja huumoria joka lähtöön, myös sinne ravilähtöönkin. Tänäänkin Manni osallistuu estetreeneihin ja se toimii huomiseen starttiin valmistautumisena.

Raveihin kun lähdetään, niin Mannia katsomaan tulee iso joukko sen apuvalmentajia eli niitä ihmisiä, jotka meillä tunneilla käyvät ja ratsastavat sillä! Ja menestyksen hetkellä menestystä juhlitaan pitkään ja hartaasti, viimeksikin pullakahvetta oli tarjolla koko viikon!”, ansaitusti hevosestaan ja koko tallin väestä ylpeä Bella Varjonen kertoo.

”Manni on opetushevosen ominaisuudessa kilpaillut kouluratsastuksessa ja esteratsastuksessa, mutta se mikä tekee siitä helmen meille on se, että se toimii myös lasten ja erityisnuorten luotettavana ratsuna niin kentällä kuin maastossakin. Manni on toiminut myös talutusratsuna ja tandemkärryhevosena Metsämäessä.”

Tämän hevosen arvoa ja tärkeää elämäntehtävää kuvaa myös se, että se on erittäin tärkeä hevonen erityisoppilaille ja kehitysvammaisille, jotka saavat kokea sen kanssa sellaista mitä mikään muu ei pysty heille tarjoamaan. Manni tarjoaa silmänsä, jalkansa, liikkeensä, rytminsä, lämpönsä ja lempeytensä kaikille sitä tarvitseville.

Kuinka moni hevonen tarjoakaan yhtä paljo elämyksiä erilaisille ihmisille kuin tämä ruuna Varjomanni.

Onnea Varjosen perheelle ja kaikille Varjomannin faneille!

Suomenhevosliitto toivottaa lämpimästi onnea kaikille palkituille ja menestystä sekä ilon hetkiä myös kuluvalle vuodelle!

Vuoden 2014 parhaat suomenhevoset

Vanhemmat tammat

Mokomani (tamma, s.2003, i. Hovi-Ari, e. Pimpotar), kasvattaja Seppo Kivimäki ja Pekka Oravisjärvi, Pyhäjoki, omistaja Eero Flankkila ja Salmelat, valmentaja Eero Flankkila

Vanhemmat oriit ja ruunat

Köppinen (ori, s.2003, i. Liising, e. Veto-Voltti), kasvattaja ja omistaja Kati-Maija ja Jyrki Korhonen, Siuntio, valmentaja Jyrki Korhonen

5-vuotiaat tammat

Pörnä-Tyttö (tamma, s.2009, i. Viesker, e. Lumolinja), kasvattaja Tuija Setälä, Juupajoki, omistaja ja valmentaja Petri Laine, Eräjärvi

5-vuotiaat oriit ja ruunat

Koivikon Kalle (ori, s.2009, i. Viesker, e. Virin Veera), kasvattaja Tuomo ja Erkki Lappi, Rautalampi, omistaja Team Kallellaan, Lahti, valmentaja Markus Porokka.

4-vuotiaat tammat

Taruntuuli (tamma, s.2010, i. Auraus, e. Turotuuli), kasvattaja Anna-Liisa ja Kalevi Salmela, Rovaniemi, omistaja vuonna 2014 Toltec Oy.

4-vuotiaat oriit ja ruunat

Säihkeen Säpinä (ori, s.2010, i. Sipori, e. Tohinan Säihke), kasvattaja ME-palvelut Oy ja Tohina-talli, omistaja ja valmentaja Taisto Bordi, Karkkila

3-vuotiaat tammat

Laurilan Esteri (tamma, s.2011, i. Sirpan Sisu, e. Kimulissa), kasvattaja Katriina ja Juha-Pekka Saarinen, Loimaa, omistaja Emmi Jalonen, Huittinen, valmentaja Tomi Ojanen

3-vuotiaat oriit ja ruunat

Tulipalo (ori, s.2011, i. Hullumies, e. Hissun Piirto), kasvattaja Fire-talli, omistaja Pertti Kirkinen, Pihlaisto, valmentaja Teemu Okkolin.

Montéhevonen

Turnaus (ori, s.2004, i. Turo, e. Virin Toive), kasvattaja Juhani Särkelä, Lumijoki, omistaja Anja Sianoja ja Heikki Mikkola, Lumijoki

Työhevonen

Leonida (tamma, s.2001, i. Suikun Ero, e. Luonnos-Stella), kasvattaja Aira Soosalu, omistaja Tarja ja Matti Pakarinen, Suonenjoki

Kouluhevonen

Rosmo (ruuna, s. 2002, i. Kelmi, e. Montsaana), kasvattaja ja omistaja Hevosopisto Oy, Ypäjä, ratsastaja Laura Porthan.

Estehevonen

Pimun Vilske (ori, s. 2003, i. Vahto, e. Konnan Pimu), kasvattaja Mira Syrjänpää, omistaja Laura Jalasto, Espoo.

Kenttähevonen

Tähti-Ohjus (ruuna, s.2000, i. Hilto, e. Antinan Tähti), kasvattaja Ilkka Huikkala, Kiikoinen, omistaja ja ratsastaja Sari Kettunen, Tuulos.

Valjakkohevonen

Vuohimäen Havu (ori, s.2000, i. Ellu Voi, e. S.O. Jessiina), kasvattaja Helena Lindahl, Jalasjärvi, omistaja Miina Äkkijyrkkä

Pienhevonen

Hessin Vihtori (ruuna, s.1999, i.Vahto, e. Vilkku Valo), kasvattaja Heidi Sinda, omistaja Leena ja Hannu Kalalahti, Loimaa.

Monipuolinen suomenhevonen

Varjomanni (ruuna, s.2007, i.Hovi-Ari, e. R.R. Ilotar), kasvattaja ja omistaja Jaakko Varjonen, Vahto, valmentaja Bella Varjonen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s