Suomenhevosesta ratsu – koulutukset jatkuvat!

Moni ehkä miettii, että miksi ihmeessä suomenhevosliitto järjestää näitä koulutustapahtumia ”ympäri lumperoisia”? Siihen löytyy muutama aika yksinkertainen syy. Me olemme lähteneet siitä ajatuksesta, että jokaisella hevosenomistajalla on mahdollisuus kehittää taitojaan hevosten käsittelijänä ja kouluttajana, kun siihen tarjotaan mahdollisuus. Toisekseen eri alueilla Suomessa on hyvin erilaiset kouluttautumismahdollisuudet ja ne eivät ole aina kovin tasa-arvoiset pitkien matkojenkin vuoksi. Siksi viemme koulutuksen sinne missä ne koulutusta tarvitsevat suomenhevosihmiset ovat!

muru2

Oppiminen on iloinen asia – Sarinka Kokkinen ja Murun Viretta Jyväskylän koulutuksessa. Kuva: Monika Partanen

 

Kouluttaja Anna Kilpeläinen on ollut hyvin ”juonessa” mukana ja hänellä on myös kouluttamiinsa asioihin tarkoin perehtyneenä ja erikoistuneena halua ja tahto siirtää tietoa eteenpäin sellaisessa muodossa, jonka ihmiset hyvin ymmärtävät tasosta riippumatta.

Kun eri alueille alkaa kerääntymään koulutuksen kayneitä ihmisiä, niin ”vertaistukikin” on ihan mukavaa ja kaveriakin kiva auttaa.

Koulutuksissa on ollut niin ravi-ihmisiä, kuin ratsuihmisiäkin ja usein se on tainnut olla niin, että sekä että –ihmisiä. Kun koulutuksen näkökulma on katsoa asioita hevosen näkövinkkelistä, on se silloin aivan sama mitä käyttösuuntaa hevonen edustaa. Opetellaan katsomaan kunkin hevosen tilannetta ja kouluttamis- tai kehittämistarpeita yksilön mukaan. Se voikin tarkoittaa silloin kunkin hevosen kohdalla hyvin erilaisia tarpeita. Ravurilla on voitu mm. nähdä, että se hyötyisi kovasti esim juoksuasentoa kannattelevien lihasten monipuolisesta kehittämisestä tai että ravurille on hyödyksi opettaa uusia taitoja mm. käyttäytymisessä ja asioihin suhtautumisessa.

Koulutuksia on nyt pidetty viime maaliskuusta lähtien kuudella eri paikkakunnalla: Joensuu, Jyväskylä, Tampere, Ylistaro, Kouvola ja Vuokatti. Tämän kevään aikana turnee jatkuu ainakin Kiuruvedellä 14.3., 28.3. Oulussa ja 6.6. Rovaniemellä. Tähän väliin mahdollisesti tulossa myös Kokkola 25.4.

Olemme pyrkineet saamaan koulutuksiin mukaan myös eri alueiden hevosjalostusliittoja. Tämä siksi, koska näemme tämän ajan olevan sellainen, että yhteistyötä kannattaisi nyt tehdä ja laajentaa huomattavasti alueen eri toimijoiden kanssa. Ei sitä tiedä mitä kaikkea se poikii! Ja tietoomme on tullut, että yhteistyö ainakin joillain alueilla mm. ratsuihmisten kanssa on paljon lisääntynyt, mikä on hienoa!

Isompana ja laajempana kokonaisuutena ja vaikutuksena näemme myös sen, että tällä koulutuksella on myönteisiä vaikutuksia hevosten laatuun ja hyvinvointiin. Kun asiat tehdään hevosen näkövinkkelistä, niin kehittyminenkin on tehokkaampaa ja nopeampaa!
Nähdään koulutuksissa!:)
Jaana

 

Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/384682751700519/?ref_newsfeed_story_type=regular

Kouluttaja: Anna Kilpeläinen https://annakilpelainen.wordpress.com/

Koulutus Jyväskylän Killerillä, kuva: Monika Partanen.

Koulutus Jyväskylän Killerillä, kuva: Monika Partanen.

Koulutuspäivän hinta

25€ /ei jäsen

20€ /sh-liiton jäsen

 

Demohinnasto

30€ /ei jäsen

25€ /sh-liiton jäsen

Ilmoittautumiset: jaana.stromberg@gmail.com.

 

Tulevat suomenhevosen kouluttaminen ratsuksi – tapahtumat

Koulutuspäivän runko: teoriat 9.00-13.30 –  demot 14.00-16.30.
Kiuruvesi 14.3. – ilm. viimeistään 5.3.
Oulu: 28.3. – ilm. viimeistään 20.3.
Rovaniemi 6.6. ilm. viimeistään 25.5.

Minimiosallistujamäärä on 25.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s