Upea ja jännittävä ensimmäinen kuninkuusravipäivä

Porin Kuninkuusravien 2014 lauantain avasi Suomenhevosten montén Suomen mestaruus. Sen vei nimiinsä liki ylivoimatyyliin Turnaus, jolle startti oli satulan alla vasta viides ja voitto lajissa ensimmäinen. Ratsastajana oli Susanna Visuri. Turnauksen omistavat Heikki Mikkola ja Anja Sianoja Lumijoelta, ja viimeiset pari vuotta sitä on valmentanut Skihiseeastamalassa Kalevi Virkkunen.

Suomenhevosten Pikkuprinssi meni upealle nelivuotistähdelle Kihiseelle. Eero Laitisen ohjastama ja valmentaja ja hänen veljensä Jaakko Laitisen, entisen Mikkelin radan toimitusjohtajan, hoitama Kihisee voitti niukasti. Lahjakas Taruntuuli oli jo liki edellä, mutta laukkasi voittokamppailusta.

Kuningatarkilpailun ensimmäisellä osamatkalla Vislakka taipui keulasta ja Saaga S teki sille ominaisen hurjan kirin voittoon. Hurjan kirin teki myös Mokomani, joka ehti toiseksi. Kolmantena ennen toista kilpailupäivää on Vaiva ja neljäntenä Vislakka. Topin Musta laukkasi alussa pahoin ja hylättiin, joten sen osalta kokonaiskilpailusijat ovat ohti. Kaikki hyväksytyn juoksun tehneet tammat  avausmatkan jälkeen 1,2 sekunnin sisälle, joten taisto on tasainen.

Oriiden kisassa keulaan avannut Hullumies johti yllättäen perille saakka. Virijori ja Köppinen kirivät lähelle, ja Vieskerin Valo neljänneksi. Rapin Aatos pilasi kilpailunsa hylkäykseen johtaneeseen alkulaukkaan. Kaikki hyvväksytyn juoksun tehneet oriit lähtevät sunnuntaille sekunnin sisällä, joten jännitettävää riittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s