Uusi toimistosihteeri esittäytyy

Suomenhevosliitossa on n. 2000 jäsentä ja kaikki heistä ovat ihmisiä, joiden sydän sykkii suomenhevoselle. Mitä suomenhevonen sinulle merkitsee?

 

Suomenhevonen merkitsee minulle luotettavuutta ja monipuolisuutta. Sillä voi ajaa ja ratsastaa, se käy yhtä lailla ammattilaiselle, aktiiviharrastajalle kuin vasta-alkajalle. Omassa lähipiirissäni olevat suomenhevoset suorittavat kaikissa ratsastuslajeissa ja toimivat kärryjen edessä, lisäksi ne ovat luotettavia ratsuja lapsillekin. 

 

Olen poliittisen historian opiskelija, historioitsijana arvostan myös suomenhevosen panosta maamme eteen ja pidän kansallisrotumme säilyttämistä erittäin tärkeänä.

 

Ennen kaikkea suomenhevonen on kuitenkin merkitsee minulle omaa kolmevuotiasta suomenhevostammaani. Se on ollut pitkäaikainen haaveeni, josta on kasvanut juuri sellainen kuin halusinkin.

 

Kerrotko vähän taustoistasi eli milloin hevosharrastuksesi alkoi?

 

Olen aloittanut hevosharrastuksen pikkutyttönä kahdeksankymmentäluvun loppupuolella. Hevostelu vei saman tien mennessään! Ennen kaikkea olen puuhastellut aktiivisesti ratsujen parissa. En ole varsinainen kisaaja, vaan mieluummin opettelen, valmentaudun, valmennan ja vietän aikaa hevosten parissa. Nelisen vuotta sitten minulle vihdoin tuli mahdolliseksi oman hevosen hankinta ja suomenhevonen oli valintana selvä. Onnekkaasti löysin kasvattajan jonka kanssa yhteistyössä laitoin oman varsani alulle ja pääsin seuraamaan sen elämää aivan alusta asti. Nyt oman hevoseni myötä olen kiinnostunut erilaisista ajohommista. Haaveenani olisi harrastaa omalla hevosella, joka taipuisi kouluratsusta kenttäratsuksi, valjakko- ja työhevoseksi.  

 

Mitä asioita pitäisi mielestäsi suomenhevosen eteen tehtävässä työssä tehdä/painottaa Suomessa tällä hetkellä? 

 

Ennen kaikkea monipuolista harrastustoimintaa, kaikissa lajeissa joihin suomenhevonen taipuu. Entistä useampi aloittaa harrastuksen ratsastuskoulussa ja oma hevonen on haave, joka toteutetaan myöhemmin. Suomenhevonen on loistava ensihevonen, äiti-tytär harrasteratsu, harrastetyöhevonen tai vaikkapa kimpparavuri. Kaikissa lajeissa suuremmat rahat liikkuvat lämminveristen ja puoliveristen puolella, mutta suomenhevosissa on jotain sielukasta.  

 

Missä asioissa sinuun voi olla yhteyksissä?

 

Minulle saa mielellään laittaa viesti erilaisista suomenhevosiin liittyvistä tiedotettavista asioista, tapahtumista ja lehtijutuista. Tietenkin myös jäseneksi liittymisistä, osoitteen muutoksista ja onnittelukorttitilauksista.

Johanna Norppa

Image

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s