Tarjous Suomenhevosliiton jäsenille Talent Gene DMRT3-geenitestistä!

Ruotsalainen tutkimusryhmä on löytänyt hevoselta DMRT3-geenin, joka kertoo hevosen paremmasta kyvystä säilyttää ravi kovassa vauhdissa. Tutkimus on julkaistu arvovaltaisessa Nature-tiedelehdessä elokuussa 2012, tämä tekee löydöksestä luotettavan. Tutkimus on saanut paljon julkisuutta maailmalla ja sen tuomaa tietoa hyödyntävät jo useat huippuvalmentajat. Tämä on valmentajille tärkeä ja hyödyllinen etu kaiken muun tiedon ja osaamisen tueksi. Lue lisää tutkimuksesta ja valmentajien kommenteista osoitteessa www.horsegenetest.com.

HorseGeneTest tarjoaa Suomenhevosliitto ry:n jäsenille Talent Gene DMRT3-geenitestin 30€ euron alennuksella. Testin hinta ilman alennusta on 249€. Tarjous on voimassa 31.12.2013 asti. Tilaa testi osoitteesta http://www.horsegenetest.com Kirjoita koodi: SHL2013 tilauksen yhteydessä kohtaan ”käytä kuponki”. Tai tilaa puhelimitse numerosta 040-8384 955, Sakari Juusola. Tuote on myös ostettavissa Horzen ja Hevarin myymälöistä.

Mikä on geenin merkitys hevosurheilussa?

Raviurheilussa toivottava DMRT3-geeniominaisuus on muotoa A/A tai A/C. Tutkimusten perusteella tämän geenimuodon omaava hevonen on ravivarmuudeltaan parempi kuin hevonen, jolla tätä geenimuotoa ei ole. Hevonen pystyy tällöin paremmin ravaamaan täydessä vauhdissa rytmikkäästi rikkomatta laukalle.

Hevosen ostaminen ja valmentaminen vaatii merkittävän rahallisen investoinnin. Sijoitus toivotun DMRT3-geenimuodon omaavaan hevoseen tuottaa tutkitusti tulevaisuudessa paremmin. Tutkimuksissa on todettu, että A/A ja A/C geenimuodon omaavat hevoset ovat voittaneet raviurheilussa enemmän palkintorahoja kuin hevoset, joilla tätä ominaisuutta ei ole. Hevosen harjoitus- ja kehityssuunnitelma voidaan määritellä paremmin varhaisessa vaiheessa, mikä pidentää myös hevosen kilpauraa.

Miten tietoa voidaan hyödyntää jalostuksessa?

DMRT3-geenimuoto voidaan tarkistaa emältä ja isältä ennen lopullista astutuspäätöstä. Testistä saadun tiedon
perusteella voidaan jo varhaisessa vaiheessa määritellä hevoselle parhaiten soveltuva harjoitus- ja kehityssuunnitelma.

 nautiskelija_erjatams

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s