Terttu Peltoselle lahjaksi suomenhevonen

terttu_ja_jatsi

Jalostusjohtaja Terttu Peltonen sai eläkkeellesiirtymislahjakseen Hevosopistolta oman nimikkovarsan. Vuotias tamma Ypäjä Jatsi esittäytyi Suomenratsujen Kuninkaallisissa lauantaina 31.8.2013. Tamman isä on Hermeli, emä Montsaana ja emänisä Nysteri.

Montsaanan aikaisemmista varsoista ori Ypäjä Hemmo (s. 2010) menestyi tänä vuonna hienosti kolmivuotiaiden laatuarvostelussa ja ruuna Rosmo (s. 2002) on kilpaillut paljon kouluratsastuksessa aina suomenhevosten mestaruustasolla asti. Emänemä Natso on valiopalkittu ratsusuunnan jälkeläisistään, onhan sen kymmenestä jälkeläisestä peräti kuusi kantakirjattu R-suunnalle, mm. orit Lorentso ja Silvolan Elmeri.

Ypäjä Jatsin isä Hermeli puolestaan tunnetaan laadukkaana suomenhevosoriina, joka on palkittu jälkeläisistään L3 I-palkinnolla. Sen omiin saavutuksiin on kirjattu nuorten suomenhevosten katselmuksen voitto vuonna 1995 ja kakkossija 1998, sekä suomenhevosten estemestaruuden hopea- ja pronssisijat vuosina 2000 ja 2001.

Suomenhevosliitto onnittelee!

Lue lisää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s