Hevosurheilu ei sovi tosikoille!

Julkaistu SuomenhevosSanomien numerossa 1/2006

Hevosurheilu ei sovi tosikoille!

Raviväen iloksi Stiina Ikonen on koonnut jo jatko-osan suuren suosion saavuttaneelle Ravatessa roiskuu -kirjalle. Yleensä jatko-osat ovat vanhan lämmittelyä, mutta Ikosen toinen tarinakirja on ehkä vielä parempi kuin edeltäjänsä. Ikosen mukaan uudesta teoksesta jäi noin sata tarinaa yli, joten luultavaa on, että kolmas osakin vielä tulee!
– Kolmatta osaa olen vähän työstänyt, mutten halua ottaa siitä stressiä. Katsellaan ehkä äitiysloman jälkeen vuonna 2007… Ikosen mukaan hevosväki nauraa samoille asioille, olipa menopelinä sitten suomenhevonen tai lämminverinen.

– Raviväen huumori on joskus melko mustaa, pakostakin, jotta hevosalalla jaksaa toimia. Yleisesti ottaen en näe eroa suomalaisesta huumorista, joitain käsitteitä ehkä tulee sisäpiiristä, joita kaikki eivät voi ymmärtää.

– Tähän kirjaan tulleista tarinoista jäi päällimmäisenä mieleen se kokonaisuus, että ravihevosista pidetään erittäin hyvää huolta kaikissa olosuhteissa ja että ne ovat omistajilleen kuin perheenjäseniä. Ihmiset kertoivat innokkaasti myös hevosten persoonallisista piirteistä.

Ikosen omiin suosikkeihin kuuluvat Kontion Jorman letkautukset.
– Hänellä on loistava tilannekomiikan taju. Tässä kakkososassa Pöytälaakson Aarnelta tulleet jutut ovat todella mielenkiintoisia.

Entäpä ne omat roiskeet?
– Kirjassa ei ole juttuja omasta elämästä, mutta ehkä niitä on kolmososaan paljastettava. Eihän ole reilua kertoa vain muiden mokia ja jättää omat arvailujen varaan. Niitä on paljon, olen elänyt kuten olen opettanut, ja törttöillyt usein!

Kakkososan suosio on Ikosen mukaan ollut samaa luokkaa kuin ykkösosan.
– Palaute on ollut positiivista, ja osa on pitänyt tätä uutta kirjaa ensimmäistä teosta mielenkiintoisempana.

Stiina Ikosella on itsellä kolme kimppahevosta tällä hetkellä eli liisattu kilpahevonen, siitostamma ja tämän keväinen tammavarsa.
– Hieno varsa Dreamasterista ja Behind The Scenesin emästä, en tiedä raaskiiko siitä luopuakaan, vaikka myyntitarkoituksessa se on tehty, Ikonen tunnustaa.

TIINA RUOTSALA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s