Ajankohtaisten arkisto 2010


Hevossavottaa Luontokeskus Ukossa

Kolin kansallispuiston opastuskeskuksessa Luontokeskus Ukossa voi 30.11.2010-27.2.2011 tutustua työhevoskulttuuriin Anssi Mikael Okkosen kuvataiteen välityksellä. Okkosen näyttely Savotta on esillä Ukossa 30.11.2010-27.2.2011.

Anssi Mikael Okkonen on nurmeslainen kuvataiteilija, joka käsittelee teoksissaan karjalaista kulttuuria henkilöfiguurien kautta. Viime vuosina hän on hionut itselleen ominaista käsialaa harjoittamalla lyijykynätekniikkaa. Hiljaisuuden idyllin etsijäksi itseään kutsuva maallemuuttaja uskoo elämän valintojensa välittyvän töissään.

Työhevoskulttuuria vaaliva taitelija käsittelee hevossavottaan viittaavissa töissään ihmisen ja luonnon yhteiseloa. Savotta-teokset ovat myös kannanotto ekologisuuden ja yhteisöllisyyden puolesta. Tavoitteena on herättää pohtimaan kestävän kehityksen mahdollisuuksia metsätaloudessa.

Näyttely koostuu osittain dokumentaarisista kuvista sekä ”savottapäiväkirja” -teksteistä. Veistoksellisuutta Savottaan tuo parirekiteos Mystifioitu. Se kertoo hevossavotan salaperäisyydestä ja ennen niin arkisen metsätyön ajansaatossa saamasta tarunomaisesta ja liiankin mahtipontisesta kaiusta.

Savotta -näyttelyn avajaistilaisuus pidetään Luontokeskus Ukossa torstaina 2.12.2010 klo 16:00. Taiteilija on tiedotusvälineiden edustajien tavattavissa klo 15 lähtien.

Lisätietoja:
– Luontokeskus Ukko, puh. 0205 64 5654
– Anssi Mikael Okkonen, puh. 050 5758 469

Luontokeskus Ukko avoinna:
– 13.2.2011 saakka ma-la klo 10-17, su klo 10-15
– 14.2.–30.4.2011 ma-su klo 10-17
– poikkeukset: jouluaattona 24.12.2010 suljettu, 25.12.2010 ja
1.1.2011 klo 12-17, 6.1.2011 klo 10-15.

Luontokeskus Ukko
Ylä-Kolintie 39
83960 Koli
puh. 0205 64 5654
ukko@metsa.fi
www.luontoon.fi/ukko


HIPPOS TIEDOTTAA

Hippoksen uutiskirje.

Kilpailuikää lasketaan suomenhevosilla 15-vuotiaaseen ja lämminverisellä ravihevosella 12-vuotiaiseen saakka. Tilapäisten tuontihevosten kilpailuikä määräytyy syntymämaan sääntöjen mukaan. Suomeen rekisteröityjen tuontihevosten kilpailuikä määräytyy Suomen kilpailusäännön mukaan. Muutos astuu voimaan vuoden 2013 alusta.


Laatutammojen palkitsemisperusteet muuttuvat


Hippos tukee nuorten hevosten kilpailuttamista


Suomenhevosliitto ja Teivo yhteistyössä!

KUNINKUUSRAVIT TEIVOSSA 30. – 31.7.2011

Suomenhevosliitto ja Teivon ravikeskus ovat sopineet yhteistyöstä Kuninkuusraveissa.

Kuninkuusravien yhteydessä lauantaina julkaistaan ja palkitaan Vuoden Suomenhevoskasvattaja.
Suomenhevosliitto palkitsee perinteisillä arvokkailla pokaaleilla Ravikuninkaan ja Ravikuningattaren omistajan, sekä kasvattajan.
Samoin palkitaan Suomenhevosten Montén SM-voittajahevosen omistaja ja kasvattaja.
Teivon ravikeskus lähettää postissa kaikille Suomenhevosliiton jäsenille Kuninkuusravien käsiohjelman.
Ravitorille rakennetaan Suomenhevosliiton osasto, missä on Suomenhevonen- infopiste, sekä liiton tuotteita myynnissä.
Tulemme varmasti näkemään ja kokemaan Teivossa loistavat Kuninkuusravit.

Teivo on maantieteellisesti hyvällä paikalla. Tampereella ja sen lähiympäristössä on paljon laadukkaita majoituskohteita. Teivon raviradalla on valmiudet suuren ravijuhlan järjestämiseen ja alan asiantuntemusta löytyy varmasti jokaiseen asiaan. Teivon Kuninkuusravien nettisivut on avattu: www.teivo.fi/kuninkuusravit/


Tarjous uusille jäsenille!

Nyt kannattaa liittyä Suomenhevosliitto ry:n jäseneksi. Uudet jäsenet saavat tämän 2010 loppuvuoden jäsenyyden ilmaiseksi maksamalla jäsenmaksun 20 € tämän vuoden aikana. Ensivuoden jäsenkortti postitetaan helmikuussa. Suosittu Suomenhevonen seinäkalenteri postitetaan jäsenille viikolla 49. Heinäkuussa postitetaan Suomenhevonen 2011 lehti ja Teivon Kuninkuusravien käsiohjelma kaikille jäsenille.

Huomioi myös jäsenalennukset Custom ja Mildtex tuotteista.
Jäseneksi voit ilmoittautua jäsenlomakkeella, tai tekstiviestillä no: 0500 167171.


Seminaari suomenhevosen kilpailuttamiseen liittyvistä haasteista (pdf)


Ajankohtaista tietoa hevosalan yrittäjille –
KANNATTAVUUDEN TEEMAPÄIVÄT KÄYNNISTÄVÄT KIERTUEEN

Valtakunnallisen Hevosyritys huippukuntoon -kiertueen ensimmäiset teemapäivät toteutuvat 24.9. Oulussa ja 30.9. Helsingissä. Syyskuun päivissä keskitytään ajankohtaisiin hevosyrityksen kannattavuus- ja hinnoittelukysymyksiin.

Syksyn aikana luvassa on viimeisintä tietoa myös mm. talliolosuhteita koskevasta lainsäädännöstä, hevosurheilupohjien rakentamisesta sekä lantahuolto- ja jätevesiasioista. Teemapäivät on suunnattu ravi-, ratsastus-, hoitotalli-, siittola-, kasvatus- sekä hevosmatkailuyrittäjille. Päivien anti on hyödyllistä myös mm. yritysten työntekijöille sekä toimintaa suunnitteleville.

Kiertueen ohella asiantuntijaryhmät valmistelevat oppaita hevosyrityksen talousasioiden, tallirakentamisen, ympäristöosaamisen sekä hevoskasvatuksen teemoista. Oppaat julkaistaan sähköisessä muodossa loppuvuodesta. Teemapäivien tarkemmat ohjelmat ja asiantuntijaesittelyt löytyvät hevosyrittaja.fi -sivuilta.

Hevosyritys huippukuntoon -kokonaisuuden toteuttaa Hämeen ammattikorkeakoulu ja sitä rahoittaa Hämeen ELY-keskus EU-osarahoitteisesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (2007-2013).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset
www.hevosyrittaja.fi
Suvi Louhelainen/Hämeen ammattikorkeakoulu
puh. 050 574 5920, s-posti. suvi.louhelainen@hamk.fi


Suomenhevosliitto ry:n Kuninkuusravikyselyyn vastanneiden kesken arvottiin kuusi kappaletta VIP-lippuja Teivon Kuninkuusraveihin 30 – 31.7.2011

Arvonnassa voittaneet:

Esko Lehtinen, Lempäälä
Heli Penttilä, Ylihärmä
Eveliina Heinikoski, Ii
Taina Salo, Helsinki
Juha-Matti Hongisto, Hyyppä
Sari Pietarila, Paavola

lehtikuva-arvonta

Arvonnan suoritti Seinäjoen poliisista ylikonstaapeli Tarja Rämäkkö
ja Suomenhevosliittoa edusti Vera HaanpääSuomenhevoskasvattaja 2010

Markku Lumiaho (55)

Markku Lumiaho on maanviljelijä Vihannin Lumimetsän kylästä, vajaat 100 km Oulusta etelään. Lumiaho hoitaa perheensä voimin noin 75 peltohehtaarin lypsykarja- ja hevostilaa. Tilalla noin 30 lypsylehmää. Tallissa viisi siitostammaa ja kaksi varsaa, sekä starttiin lähiaikoina valmistuva 10-v Suiriina ( enn 26,1 ), mistä on kaksivuotias ori-poika Apassista.
Tänä vuonna syntyi viisi varsaa, joista osa on myyty tai jo varattu.
Perheeseen kuuluvat isännän lisäksi emäntä Maija ja lapset Reetta (19) ja Sakari (17). Lisäksi tilan hevosten hoitoon osallistuu myös talon ”vanhaisäntä” Matti Lumiaho.
Lähistöllä asuva Esko Törmäkangas pitää omaa talliaan, hän huolehtii osasta starttihevosten valmennuksesta, sekä ohjastaa Lumiahon hevosia kilpailuissa.

Derbyvoittaja Suikun Sisun täyssisko Suiriina kilpaili viime vuonna varsavuoden jälkeen hyvällä menestyksellä. Tamma starttasi v. 2009 11 kertaa, joista se peräti kuudessa otti voiton. Ennätys parani lukemiin 26,1.

Kuusivuotias Airiina aloitti myös v. 2009 kilpailu-uransa lupaavasti varsottuaan Vieskeristä kauniin tammavarsan, joka sai nimekseen Lumi-Irina. Airiina starttasi seitsemän kertaa ja otti komean voiton neljästi ja juoksi ennätykseen 32,4. Harmittavasti Airiina menehtyi suolikierteeseen keväällä 2010. Onneksi Lumi-Irina jäi Lumiaholle tulevaksi starttihevoseksi, sekä jatkamaan ravikunigatar Puhetytön siitoslinjaa.

Suikun Sisu, Suiriina, Airiina ja Tytinka ovat 1993 siitostammaksi hankitun Tytteriinan ( Vieteri- ravikuningatar Puhetyttö) perillisiä. Ennen Tytteriinaa oli Lumiahon tilalla siitostammoina 1970-luvun lopulta lähtien mm. Tiltan-Milla, Millan-Tytti ja tähtitamma Hilta 26,8, jotka tuottivat pari tähtijuoksijaa ja muutaman huippu- ja suurjuoksijan. ”Tytteriinan tähtivarsat antoivat kuitenkin innostusta tavoitteellisempaan suomenhevosravurin jalostamiseen”, kertoo Markku Lumiaho.

Tallin Siitostammat

VOKKERIN HELMIS 27,8 i.Vokker, e. Arohelmi ( kolme alle 30,0 aik.jälk.), ei. Vieteri
Jättänyt tähän mennessä Villimiehen tammakilpailun 2009 voittajan Helmin Roosa 24,7 , Lumi-Aatoksen 28,7. Neljä nuorempaa varsaa Hovi-Arista, Turosta ja 2010 orivarsa Villiarista, Nyt kantavana Turosta.

MARINETTE 27,5 i. Poika-Siro,e. Eri-Marina(kuusi alle 30,0 aik. jälk. mm. Sipori ) ei Jaska
Kahdeksan yli 3-vuotiasta jälkeläistä. mm. Annie Pat 28,0 ja Meno Jokeri 34,6.
Tammavarsa 2010 Turosta ja uusitaan Turolla.

H.L. HERTTA 24,4 i. Ruutu-Poika, e. Vieteritär ( kolme alle 30,0 aik.jälk.) ei. Vieteri
Nelivuotias Lumi-Eerika (Hovi-Ari) valmistautuu starttiin Jukka Niskasella Vieremällä.
Nyt 2010 orivarsa 2010 Vieskeristä, josta myös kantavana.

A.T. MAIKKI 34,0 i. Vokker, e. Eri-Veitikka ( kuusi alle 30,0 aik. jälk.) ei Vekseli
Jälk. Lumi-Aatu 39,2 Marjo Mikkolalla Vihannissa, Lumi-Iina Esko Törmäkankaalla.
v. 2010 synt. tammavarsa Cameronista. Uusitaan Villiarilla.

TYTINKA 40,5 i. Turo e. Tytteriina ( jälk. mm Suikun Sisu 25,3 ja Suiriina 26,1) ei. Vieteri
Jälk. Lumi – Hessu 2007 ja 2010 tammavarsa Vieskeristä, uusitaan Vieskerillä.

LUMIAHON JALOSTUSKRITEERIT

Markku Lumiahon jalostuskriteerit ovat paljolti yhteneväisiä vuosi sitten Lappeessa Suomenhevos- kasvattajana palkitun Reijo Borgströmin kanssa. ” Katsokaa siitostamman sukutaulusta se alimmainen rivi. Jos sieltä löytyy paljon tähtijuoksijoita kohtuullisilla voittosummilla, on kysymyksessä varsin suurella todennäköisyydellä periyttäjätamma”, sanoi Borgström lehtihaastattelussa. Mies, joka osallistuu Oulussa kuningatarkilpailuun kahdella kasvattamallaan huipputammalla.

– Huomioin kyseisen Borgströmin haastattelun, sanoo Lumiaho, ja kertoo tehneensä saman havainnon. Siitäkö johtunee, että hänen tallinsa siitostammojen ensimmäisen, toisen ja kolmannen polven emien jälkeläisistä paljastuu pikaisesti laskien ainakin parikymmentä tähtijuoksijaa ja tukku muita luokkajuoksijoita.

”Kaikki tieto yhä parempien varsojen tuottamiseksi on etsittävä. Tavoitteellisella kasvatuksella pääsee ainakin pienemmillä tappioilla ja onnistuessaan jopa taloudelliseen tulokseen”, toteaa pitkän linjan hevosmies ja vuoden 2010 Suomenhevoskasvattajaksi valittu Markku Lumiaho.


Suomenhevosliitto ry:n palkitsemat vuoden kasvattajat:

2002 Kaustinen Pertti Rantala
2003 Lahti Kauko Kauhanen
2004 Rovaniemi Heikki Parviainen
2005 Seinäjoki Mikko Keskinen
2006 Forssa Pasi Patoranta
2007 Kouvola Reijo Borgström
2008 Jyväskylä Kari-Markku Karjalainen
2009 Lappeenranta Reijo Borgström
2010 Oulu Markku Lumiaho

Hevoskyntökisat suomenhevosille Eurajoella 28.8.2010


SUOMENHEVOSLIITON UUSI ”KOMENTOPAIKKA” VARKAUTEEN

Suomenhevosliitto Ry:n vuosikokous Tampereella päätti ennakkosuunnitelman mukaisesti puheenjohtajansa vaihdoksesta. Kun ”määräaikaissopimuksella” kaksi vuotta sitten valittu Kurikkalainen Reino Haanpää pysyi luopumispäätöksessään, nostettiin puheenjohtajaksi varapuheenjohtajan paikalta Heikki Kinnunen Varkaudesta. Vastaehdokkaita ei esitetty ja yksimielinen vaali oli ohi alle minuutissa.

Uusi puheenjohtaja aikoo jatkaa liiton toiminnan kehittämistä Haanpään aloittamalla linjalla, sillä se on tuonut paljon positiivisia tuloksia. Jäsenmäärä on parissa vuodessa lähes kolminkertaistunut reiluun 1200 jäseneen ja aktiivisuus suomenhevosen aseman parantamiseksi on jäsenkunnassa koko ajan lisääntynyt.

– Kun laaja jäsenkunta on paras selkänoja hallitukselle asioiden edistämisessä, on jäsenhankintaan edelleen panostettava. Erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomessa on edelleen suuri joukko suomenhevosen ystäviä ilman yhdistyksemme jäsenkorttia ja sen tuomia aineellisia ja tiedollisia etuja. Tämä näyttäytyi myös vuosikokouksessa: reilut puolensataa jäsentä tuli voittopuolisesti Jyväskylä-linjan eteläpuolelta. Jo ensimmäisessä hallituksen kokouksessa tämä asia keskustellaan, lupasi tuore puheenjohtaja Tampereella.

Viime vuoden jäsenhankintamestari oli valkeakoskelainen Anton Hatakka 103 uudella jäsenellä.

Tämän vuoden toimintasuunnitelma noudattelee paljolti viime vuonna tehokkaaksi koettua linjaa.

Yhteistyötä muiden hevosalan järjestöjen kanssa. Osallistuminen omalla osastolla hevosalan näyttely- ja messutapahtumiin ja vuoden huipentumana toiminnan esittely Oulun kuninkuusraveissa pystytettävällä osastolla.www.kuninkuusravit.fi

Suomen Hippoksen kanssa käydään vuoropuhelua suomenhevosen aseman parantamiseksi, raviradoilla onnitellaan menestyjiä kunniapalkinnoin ja osallistutaan muiden järjestöjen ja hevosalan yhteisöjen koulutustilaisuuksien järjestelyihin.

Suomenhevonen-lehti loppukesällä ja seinäkalenteri lähellä vuodenvaihdetta säilyvät aineellisina etuina sekä vanhoille, että tänä vuonna liittyville jäsenille. Kuten myös kumppanuusyritysten kanssa neuvotellut alennukset yhdistyksen jäsenkortilla.

Juhani Matela


SUOMENHEVOSEN VERKOSTOHANKE ON PÄÄTTYNYT

Suomen Hippos ry:n hallinnoima Suomenhevosen verkostohanke on päättynyt. Maa- ja metsätalousministeriön (YTR) rahoittama hanke oli jatkoa vuonna 2006 käynnistyneille hevosalan laajassa yhteistyössä toteutuneille suomenhevosen ympärillä tapahtuneille kehittämistoimille.

Työssä on ollut mukana merkittävä määrä järjestöjen, yhdistysten sekä tutkimus- ja oppilaitosten osaajia. Suomenhevosen eteen tehtyjen ponnistusten voimavarana on ollut runsas harrastajien ja hevostenomistajien, valmentajien ja yrittäjien joukko, joka työskentelee ja harrastaa suomenhevosten parissa päivästä ja vuodesta toiseen.

Yksilöllinen ja urheilullinen suomenhevonen

Vuoden mittaisen hankkeen aikana on välitetty tietoa suomenhevosesta, lisätty kiinnostusta suomenhevosen omistamiseen sekä koottu toimijoita yhteen suomenhevosen ympäriltä. Ammattilaisille ja harrastajille suunnattu Suomenhevonen –kiertue tavoitti eri puolella Suomea (Rovaniemi, Ylivieska, Tampere ja Kuopio) yhteensä yli 400 ammattilaista ja harrastajaa. Infotilaisuudet suomenhevosen omistamisesta Lahdessa Suur-Holla-ajon yhteydessä sekä Helsingissä Elma-messuilla keräsivät noin 100 kuulijaa.

Hankkeen toimesta julkaistiin Suomenhevosen rotuesite suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi.
Suomenhevonen.info –sivuja kehitettiin ja luotiin sivuista myös kieliversiot englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi. Sivut löytyvät osoitteesta www.finnhorse.info . Suomenhevosen uuden ilmeen – yksilöllinen, urheilullinen, suomalainen -teemaa tuotiin hankkeen aikana toistuvasti esille internetsivujen ja esitteiden lisäksi kaikessa viestinnässä.

Alueyhdistyksiä, raviratoja, harrastajia ja yrittäjiä aktivoitiin alueellisen toiminnan järjestämiseen, tuloksena syntyivät mm. yleisömenestystä niittäneet Kylmäverisesti paras -seminaari Turussa, Unelmista totta –seminaari Tampereella sekä koululaisten suomenhevosteemapäivä Petäjävedellä.

Suomenhevonen myönteisessä tuulessa

Hankkeen näkökulmasta suomenhevosen ympärillä vallitsee rakentava ja hyvä ilmapiiri. Etenkin kimppaomistamisen lisääntymisen myötä suomenhevonen on saanut uusia omistajia. Suotuisan kehityskulun tärkein tekijä jatkossa on päätöksenteko – suomenhevosen huomioiminen valinnoissa ja päätöksissä, joita tekevät hevosenomistajat, valmentajat, yrittäjät, yhdistykset, järjestöt ja raviradat. Kaikilta tahoilta toivotaan jatkossa vastuuta, näkemystä ja kykyä tehdä alkuperäisrotumme kannalta myönteisiä ratkaisuja.

Viime kädessä suomenhevosen eteen tehty kehittämistyö palkitsee koko hevosalan kokonaisuutta urheilulajista tai rodusta riippumatta. Mitä enemmän hevosten parissa harrastaa ja työskentelee ihmisiä, sitä turvatumpi on hevosalan tulevaisuus.

Hankkeen loppuraportti tästä linkistä (pdf).

Lisätietoja
tiedotusassistentti
Emilia Fager
puh. 020 760 5279
s-posti. emilia.fager@hippos.fi


astutustilastot 08-09 sh (pdf)


Suomenpienhevoset Facebookissa

Liity faniksi tämän linkin kautta
http://www.facebook.com/pages/Suomenpienhevoset/364651442990


Suomen hienoin suomenhevosori

Kesä-Toto 22,0a
tarjoaa tammanomistajille, jotka ovat Suomenhevosliiton jäseniä 30 % alennuksen astutusmaksusta.

Astutusmaksu 170 eur + 500 eur varsasta sis alv

Lisätietoja
John Ahlskog, Mustasaari 06-34 33 171
Tammat hoitaa Oriasema Lakeus 0400-488 894


SUOMENHEVOSTEN SM-KIERTUE 2010

Sarjamääritys: Tas.ajo suomenhevosille 2100m p. 15.000€+20m/15.000€ pt 60m

21.2. (su) Kouvola
28.2. (su) Jyväskylä
11.3. (to) Lahti
16.3. (ti) Tampere
28.3. (su) Helsinki
9.4. (pe) Kuopio
19.4. (ma) Oulu
1.5. (la) Forssa
16.5. (su) Seinäjoki
23.5. (su) Kaustinen
14.6. (ma) Turku
24.6. (to) Mikkeli
9.7. (pe) Pori
24.7. (la) Oulu FINAALI

Lisätiedot/yhteyshenkilö
SMO RY/Nora Järvinen P. 0400 789343
nora.jarvinen(at)luukku.com
www.monteohjastajat.com

Yllä oleviin lähtöihin voittajahevoselle loimi sekä ohjastajalle ja omistajalle kunniapalkinto sekä kolmelle parhaalle valjakolle ruusuke.


Tallirakentaminen puhuttaa

http://www.sipoo.fi/hastavelsforening/su_tieto.html jossa tietoa uudesta asetusluonnoksesta koskien investointiavustuksin tuettavaa hevosrakentamista.


VARSAT VAUHDISSA 2010

Kolmevuotiaille suomenhevosille tarkoitettu Varsat Vauhdissa kilpailusarja saa jatkoa v. 2010. Neljättä kertaa järjestettävän sarjan alkukilpailuja ajetaan elo-marraskuussa seitsemällä eri paikkakunnalla. Uutena ratana alkukilpailujen järjestäjiin liittyy Rovaniemi. Finaali juostaan Teivon V75-ravien yhteydessä la 11.12.2010. Suomenhevosliitto ry lahjoittaa jokaisen alkukilpailun voittajalle loimen. Loppukilpailun ensimmäinen palkinto on vähintään 1500 euroa, minkä lisäksi voittaja palkitaan Suomenhevosliiton lahjoittamalla loimella sekä kultakellolla.

Loppukilpailu ajetaan aiempien vuosien tapaan 2120 metrin tasoitusajona, jossa tammat saavat 20 metrin hyvityksen. Mahdollisessa karsinnassa ovat etusijalla alkukilpailuihin osallistuneet hevoset. Näiden kesken noudatetaan normaalia karsintapistejärjestelmää. Alkukilpailujen sarjamäärityksistä päättävät järjestävät radat.

Kilpailusarjan päivämäärät 2010:
Alkukilpailut
Kuopio pe 27.8. TotoTV
Mikkeli su 5.9. TotoTV
Seinäjoki pe 17.9. TotoTV
Pori pe 22.10. TotoTV
Rovaniemi la 23.10. TotoTV
Lahti to 11.11. TotoTV
Teivo ti 23.11. TotoTV
Loppukilpailu
Teivo la 11.12. V75-ravit

VUODEN PARHAAT 2009

Vanhemmat oriit ja ruunat:

PATRIKIN MUISTO
Om. Muisto Vain Oy (Jouko Tarvainen, Puromäentie 301 B, 43130 Tarvaala, puh. 0500-950216)

Vanhemmat tammat:

I.P. VIPOTIINA
Om. Rip Rap Team & Juvonen Seppo (Yhteyshenkilö: Hannu Hokkanen, Timonkuja 11, 42300 Jämsänkoski)

5-vuotiaat oriit ja ruunat:

LINKORI
Om. Tommi Majaus & Heikki Salo (Heikki Salo: Maasalonmäentie 1, 63500 Lehtimäki)

5-vuotiaat tammat:

HELMIN ROOSA
Om. Honkonen K. & Järvenpää E. & Kotilainen T. (Yhteyshenkilö: Eila Järvenpää, Hietamantie 112, 44170 Hietama

4-vuotiaat oriit ja ruunat:

PIHLAJAN AARONI
Om. Stable Aaron Rowan (Rami Lehtomäki), Nummentie 24 b, 27500 Kauttua

4-vuotiaat tammat:

R.R. RUSKARIINA
Om. Risto Pesonen Jyllintie 83-12 As 1, 39530 Kilvakkala

3-vuotiaat oriit ja ruunat:

TÄHTI-HEPPU
Om. Teuvo Orre, Kalettomantie 180, 93420 Jurmu

3-vuotiaat tammat:

JÄNKÄRALLA
Om. Satu Kärkkäinen ja Jukka Ulvi, (Jukka Ulvi: Rantasentie 89, 85100 Kalajoki, puh. 040-5816095)

Monté:

NÖTÖ KASPER
Om. Stall Caesar(Margot West), Nöötöntie 252, 65610 Mustasaari

Työhevonen:

TÄHTI-VIE
Om. Matti Kyötikki (VUOKRAAJA: Jorma Kyötikki, Mäkivieruntie 19, 49860 Klamila, puh. 040-5947472)

Estehevonen:

HILTON JÄPÄ
Om. Lehtonen Janne & Susanna, Luvian Ratsastuskoulu, Kortalhontie 2, 29100 Luvia, puh. 0400-850613)

Kouluhevonen:

LORENTSO
Om. Hevosopisto Oy, Varsanojantie 63, 32100 Ypäjä, puh. 02-7602312

Kenttähevonen:

R.R. HILUVEI
oOm. Heikki Anttinen, Niinisalon Ratsastajat ry, Taulunojantie 320, 38840 Niinisalo, puh. 0400-780275

Valjakkohevonen:

KIHIN JUSSI
Om. Leena Hakala ja Hannu Kalalahti, Suomenhevoskeskus Loimihaka, Uitontie 142, 32200 Loimaa, puh. 0400-805285

Pienhevonen:

TIKKERITUU
Om. Korpikoski Tomi & Lemström Susanna, Heikinkuja 2 B 18, 13800 Katinala, puh. 050-5779732

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s